Informatie

Nuttige aanwijzingen en informatie:

De plek.
Als u gordijnen wilt laten maken, dan kunt u zelf wel wat voorbereidend werk doen. Het is zeer belangrijk dat u de juiste maten aanlevert. U moet eerst bepalen waar de rail komt te hangen, dus aan het plafond of aan het kozijn. Het is maar net wat u zelf mooi vind of wat het gemakkelijkste is. Zorg er wel voor dat de breedte van de rails breder is dan het raam. Dit is nodig omdat je ze dan naast het raam kunt schuiven en deze zo dus geheel vrij blijven. Wij zijn overigens ook best bereid bij u de maten op te komen meten.

Breedte en lengte opmeten.
Als u de maten genomen hebt, dan gaat u de breedte van het gordijn bepalen. Hiervoor meet u de breedte van de rail en vermenigvuldigt dit met twee voor de meest gangbare plooi. De dubbele breedte is namelijk nodig voor het maken van plooien, want anders zouden de gordijnen vlak komen te hangen. Wanneer u minder of meer plooi wilt of een speciale plooi, dan kun u vermenigvuldigen met een wat hogere of lagere factor. Voor informatie hierover kun tu bij ons terecht.. De lengte kunt u naar wens zelf bepalen. Zo kunt u ervoor kiezen om de gordijnen boven of onder de vensterbank te laten vallen of om ze net boven of op de grond te laten vallen.

Stoffen uitkiezen.
In de winkel of op de markt zoekt u zelf de stoffen uit. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen op het gebied van kleur, transparantie of motief en dessin. De prijs hangt af van de soort stof, hoeveelheid stof en de prijs voor het laten naaien.

Welke werkzaamheden worden er gedaan.
De gordijnen worden door ons zo gemaakt dat u deze alleen nog maar hoeft op te hangen. Alle bewerkingen zijn mogelijk, zoals het aanbrengen van plooien, ringen en het zwaarder maken. Bij het zwaarder maken wordt er onderin de plooi een rand met lood gemaakt. Deze rand zorgt ervoor dat het gordijn door het zwaarder maken mooi recht hangt.

Levertijd.
Wanneer u uw gordijnen door ons laat naaien, moet u rekening houden met ongeveer 1 week levertijd. Is dit langer dan informeren wij u daar uiteraard over.

Bedrijven.
Wij confectioneren (onder andere) ook gordijnen en vitrages voor bedrijven. Onze dienstverlening kenmerkt zich door korte lijnen, goede communicatie, het geven van een gedegen advies en het leveren van een kwalitatief hoogstaand“product”. En dat alles natuurlijk voor een concurrerende prijs. Bent u als ondernemer ook geïnteresseerd? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons voor het maken van een afspraak en ontdek de vele mogelijkheden!